ett brev från en bakgård

OBS Inlägget jag skrev innan var ett gamalt brev jag hittade bland alla minnerna med Gustav. :/

ett brev från dig

Min Dröm
En dröm kan vara hemsk som den jag drömde härom natten, när Walter växte till vuxen första natten.
En Dröm kan vara underbar, Min Dröm är vacker, min Dröm är nära mig hela tiden. Jag bär med mig den hela tiden, jag bär med mig den hela dagen. Det går inte en dag utan att jag tänker på min Dröm. Min Dröm återkommer natt efter natt och första gången jag upplevde den så insåg jag att jag aldrig skulle lämna den.
Den är nära men ändå så långt bort fast att den är precis brevid mig, som nu. Jag har behandlat min dröm illa och det gör ont att erkänna det men jag vet att det bara är sprickor, sånna sprickor man kan laga, laga och putsa till något underbart och vackert. Det kan göra ont men jag vet hur fint det kommer att bli. Och jag kommer att göra allt för att laga de skador jag har åstakommit. För jag vill inte sluta drömma jag kan inte sluta dröma jag önsar att min Dröm alltid finns med min sida.
Tänk vad vacker min Dröm kommer att bli med en ny Dröm inom sig. Våran Gemensamma Dröm.
Amanda du är min Dröm, Jag älskar dig
Varje minut och varje sekund


Kommer verkligen sakna det vi hade...


/Amanda

Kom och hämta din kniv det börjar bli sent den sitter fast mellan mina revben..

Livet är inte alltid så enkelt, det går upp och ner mest hela tiden. Ena dagen är man lyckligaste i världen och andra dagen gråter man sig till sömns och inte vill gå upp ur sängen dagen efter. Livet har sina motgångar och vi lever inte i en sagovärld... tyvärr.  Man förälskar sig i en person men gör slut med en annan. Vi förändras ju hela tiden och den man var för två årsedan kasnke inte är samma person som man är idag. Livet kommer att gå vidare det kommer att vara tufft ett tag jag kommer fälla fler tårar men jag kommer också en dag kunna skratta och se tillbaka på det vi hade, det fina vi hade. Jag kommer att sakna dig, jag kommer att hata dig och jag kommer alltid att älska dig. Det är konstigt att det kan ta slut fast att man älska varandra så mycket. Jag vill ha det jag förlorat men dig kommer jag aldrig att få tillbaka.. Just nu känns bara allt mörkt och jävligt orättvist. Varför, varför, varför?

/Amanda

Äntligen fredag!!

Igår hade jag en super bra dag, min äldre lillebror var här och vi satt och tjata och drack kaffe, sedan gick jag och handla under tiden skulle August och Gustav ta en FIFA match men när jag kom tillbaka satt dom och pillade med telefonerna istället. Hmm det var visst någon som hade spelat i helgen och glömt ladda kontrollerna, opps.. Jag började laga mat samtidigt som jag kopplade in mitt SNES i sovrummet nu hade jag äntligen fått sladden som jag hade saknat. Vi satt och spelade och åt god mat mycket trevligt..

Mina syskon är bäst och jag älskar dom otroligt mycket alla tre. Alla har så olika personligheter, jag satt här i min soffa igår och pratade med August då han berättade vad som hade hänt för några dagar sedan. Det var nämligen en tjej som började skriva taskiga saker till honom på Facebook hon började anklaga honom för att han skrev/stavade så himla dåligt och att han borde sluta blogga. HALLÅ har folk inget bättre för sig än att vara elak mot andra människor, har ni själva så dåligt självförtroende att ni måste klanka ner på andra? Skäms ni inte?
August svarade tillbaka till tjejen och förklarade hur det var och varför han skrev så dåligt var för att han har dyslexi. Jag frågade honom om han inte tig illa upp och då sa han -Amanda jag har dyslexi, va fan kungen har ju till och med det och han ät kung och kan göra precis vad som helst.
Vad har jag att skylla på när jag stavar fel? Absolut ingenting, så klaga på mig när jag stavar fel men ni har då ingen anledning att klanka ner på någon som har skrivsvårigheter!!!


Grattis lilla Mulle på din födelsedag ♥

Grattis Samuel på din 13års dag, Ikväll blir det pussar och kramar, Älskar dig lillebror

/Elin

Vad är det för en dag, var är det för en dag nej det är ingen vanlig dag för det är Samuels födelsedag hurra hurra hurra!!

Hej på er där ute. Sitter i soffan och halvsover och dricker kaffe. Hostan ger sig inte och näsan rinner jag nyser även lite då och då. Hur ska jag orka med att vara i skolan till kl 19 idag. Är lite nervös för engelskan, jag kan ju verkligen inte engelska, jag förstår väl men att skriva ush men prata kan jag, fast bara när jag är full och kan ju inte ta mig en sup innan lektionen. Ja vi får väl se hur det går.

Nog om mig nu ska det handla om min lillebror Samuel som fyller tonåring idag, idag för 13 årsedan var jag och mina syskon tvugna att gå till skolan som vilken annan dag som helst, det tog emot lite då det inte var vilken dag som helst, jag skulle ju bli Storasyster, jag skulle få ett lillasyskon. Jag var så otrolgt nervös men till skolan gick vi. När vi kom hem från skolan den dagen så hade det skett, vi hade fått en lillebror. Vi var så otroligt glada och vi var tvungen att träffa honom nu nu nu.
När vi tillslut fick träffa honom så minns jag att jag tänkte att han var det sötaste jag någonsin sett, detta är min lillebror, mamma och lillebror skulle vara tvugna att vara kvar på sjukhuset ett par dagar och vi var tvugna att åka hem till pappa, vi var så sura och vi ville inte lämna mamma och lillebror.
Dagarna gick och mamma och lillebror kom hem till oss. Han fick tillslut namnet Samuel. Jag kunde inte släppa honom, jag höll han i min famn så fort jag hade chansen jag sjöng för honom och jag gick ut och gick med honom medans han låg och sov i vagnen. Åren gick och han började dagis och någonstans under dom åren så hade jag hunnit kasta in honom i elementet, ingenting jag minns men vi hade busat och ja helt plötsligt så åkte han in i elementet, det kom blod och jag grät och grät och tryckte att jag var värdens sämsta syster.
Åren gick ytterligare och han börjde skolan och vips så går han i årkurs 6. Ibland tycker jag att det är jobbigt att han bara blir äldre och äldre, snart börjar han köra moppe, testar sin första cigg och blir full för första gången.
Snart är han förstor för att sitta och gosa med mig i soffan när jag är hemma och hälsar på och snart är han förstor för att tycka det är roligt att åka in till stan och kolla på film hos syrran.
Åh jag blir lite nere, men så illa kan det väl inte gå? Han kommer väl alltid att älska mig fast att han snart är 20?
Ifall det är någon som är du mot min lillebror så ska dom passa sig för mig, är väldigt beskydande och ibland har det hänt att jag inte ens får reda på när någon är dom mot honom, skulle aldrig få för mig att slå någon men om någon gör illa min bror då vet jag inte vad jag gör. Älskar dig värdens bästa Lillebror och hoppas att du får en fin födelsedag <3




/Amanda


Älskade lillasyster


Så vacker..

/Elin




Heeeeeeej!!!

Hej hej hemskt mycket hej. Idag har jag inte fått mycket gjort, ska jag vara ärlig så har jag inte gjort någonting idag, visst är det deprimerande. Jag var i stan och träffade Elin, Siri och Malte en sväng förut, sedan hade jag tänkt åka ut till torp men det vr jag alldeles för trött för. Jag är ju fortfarande sjuk och nu har febern gått över till hosta. Jag har utnyttjat Gustav hela dagen känns det som, har har fått laga mat till mig och pillat mig i håret. Nu så slocknade stackarn i soffan.


Väldigt suddig bild men bättre än så här blir det inte
                                                                                                                                                     /Amanda


Jag ska lyfta hennes fötter dom ska flyttas tills hon går, den ena efter den andra tills hon trampat upp ett spår. Jag ska gå i hennes skugga, och om hon faller finns jag där, sen ska jag lyfta hennes händer och säga där ser du själv hur stark du är

Det är inte ofta det händer, men idag så hände det!! Jag vill ha en bebis!! Min syster passade de små godbitarna Siri och Malte två små underbara varelser på 3år. Jag dog lite när de kom in på fiket i sina små små overroler och deras bruna ögon och snoriga små röda näsor. Jag vill ha en bebis, en egen liten prins eller prinsessa som jag kan pussa, krama och snosa på. Har frågat min mamma om inte hon hade kunnat tänka sig att ge min en lillasyster, det hade ju nästan vart samma sak fast skillnaden är att jag hade kunnat ta henne lite när jag själv hade lust. Men mamma säger att hon är klar med barnafödandet och att fyra ungar får räcka, jahopp vad gör man nu då? Nä men jag får helt enkelt vänta, jag har ju Walter han får duga så länge, men han är ju snart två år och han vill nog gärma ha en lillebror kanske får det bli en liten kattbebis så att Walter inte känner sig för ensam.

                                                                                                                                                       /Amanda


Uppe med tuppen..

Jobbar 7-15 efter det passa Siri och Malte =) Längtar... 

/Elin

Hy vit som snö, läppar röda som blod och hår så svart som den finaste ebenholts...



En film som jag måste se när den kommer är nya snövit "Snow White and the Huntsman" Kolla in trailern! Ryser lite.. 


/Elin

Hannibal


Igår kikade jag och min älskling på "När lammen tysnar" Och idag kikade vi på både "Hannibal och Röd drake" Man får en lite jobbig känsla i kroppen men ska ändå kolla på "Hannibal rising" Imorgon.


/Elin

Jag ska måla hela världen lilla mamma

Rastlösheten sprider sig i hela kroppen, jag tror jag är frisk nu. Jag måste vara frisk nu jag måste ut ut ut.. Mamma snälla säg att jag är frisk och förtjänar mig en trevlig utgång med mina vänner? Nej kommer mamma säga - Du förtjänar en lugn helg hemma i soffan, du måste ta hand om dig själv annars kommer förkylningen att komma tillbaka och du kommer aldrig bli frisk.. Jaja hon har väl rätt det är ju mamma vi pratar om kvinnan som alltid har rätt!!!

/Amanda

Förskyld och Tv-spel

Min älskade mamma ringde nyss och berättade att jag kommit in på två kurser till så nu blir det till att plugga på riktigt, Naturkunskap A, Historia A, Eneglska B och Etik och livsfrågor.
Råkade även lova henne att inte gå på krogen i helgen då jag måste ligga hemma och bli frisk... Det får bli TV-spelshelg med Annelie ikväll och så kasnke Elin och Matias kommer imorgon. Gamla hederliga Super nintendo, någon mer som vill göra oss sällskap?




                                                                                                                                                      /Amanda


Fredagen den 13:e



Vad ska man hitta på denna soliga dag? En promenad genom stan? och en fika kanske? Jajemensan så får det bli! Syns på stan..

/Elin



You just keep me hanging on

Sitter här med min morgonrock under täcket, fryser, svettas, fryser och svettas min kropp vill inte riktigt bestämma sig om hur den ska ha det. Feber har jag också brukar aldrig bli sjuk men nu har jag vart sjuk två gånger på ca 1 månads tid. De senaste tre timmarna har jag sysselsatt mig med att kolla på Titanic. Det fick mig att tänka på döden. Det sista jag vill är att dö nu, jag har ju knappt börjat leva mitt liv än. Jag har ju så mycket jag måste upptäcka... Men tillbaka till döden, vilket är det värsta sättet att dö på? I Titanic så drunknar dom och så fryser dom ju ihjäl, under andra värdskriget så gasades de flesta ihjäl eller så svalt dom ihjäl... Förr så hängdes folk eller så högg dom huvudet av dem som hade gjort något fel, du kunde och bli bränd på bål. Det finns ju så himla många sätt att dö på, helt sjukt många, du kan dö av en sjukdom du kan bli påkör av en bil du kan ta en överdos. Men det som jag undrar är att vilket sätt vill man verkligen inte dö på vilket är det brutalaste? Vad gör mest ont? Och vilket tar längst tid? Själv vill jag somna in och värst utav allt måste nog vara... nää jag vet inte kan faktiskt inte svara på det.

Nu kommer det en båt och Rose försöker väcka Jack, men han har tyvärr gett upp hoppet. Nu rinner det en tår längst min kind. Fan också att det skulle sluta så sorgligt...

Om jag ska dö vill jag göra det med stil
Som Thelma och Louise
Som en sista utväg undan
Harvey Cartel och resten av snutarna
Sluta lipa, köra min bil, rakt ut för ett stup
Precis, precis, precis som rockbrudarna i filmen gör
Och det är vackert och när jag dör ska det vara precis sådär
I tusen kilometers fart rakt ner för backen
Om jag ska dö ska jag sitta på en vit häst
Med en bombväst, rida ner för avenyn med en spikklubba
Bulta skiten ut dom som skit ska bultas ur
Sen detonera mig själv, färga hela boulevarden röd
Sen kan dom sitta i sina tiotusenkronors hyresrätter och lipa
Så ska jag dö

Om jag ska dö
Och ja, det ska jag någon gång
Och då vill jag dö till min favoritsång
”A Perfect Day”, framförd av Lou Reed och mig själv
Sittandes på ett klippblock lipar vi, blöder ihjäl
När vi ger varandra papercuts till hans mörka stämma
Min ganska ostämda
Solen går ner bakom bergen på någon gammal skärgårdsö, å
Lou Reed lutar sig fram och viskar
”Navid, Navid, Navid, Navid så vill jag också dö”


/Amanda

Idag blir det lax...






Ligger i soffan och sappar lite på teven, Väntar på att Matias ska börja med maten, Idag blir det lax, och för er som känner mig vet att jag inte gillar lax, så jag hoppas han gör den bra!

Detta har vart en seg vecka, Inget jobb så är super taggad för helgen då jag jobbar både Lördag och Söndag. Jag hoppas det blir mycket folk och att det kommit in lite nytt i butiken så att man kan få med sig nått fint hem. Vad är era planer för helgen? Nått kul som händer?



Uppdatering: Maten smakade mycket bra! Finns ingen som gör så gott mos som Matias! Mums..




/Elin



Öppna upp ditt fönster slå upp din dörr släpp in ljuset, och min älskling låt alltinf bli som förr..

Hej alla fina människor där ute. Idag ska jag städa bort julen och ropa fram våren. Jag ska även vika all tvätten som tvättades förra veckan. Tänk att det ska vara så jobbigt att städa.. Hur är ni? Städar nu varje dag? Eller är ni som jag städar när det inte längre går att dölja?

Som många kanske känner till så fick jag för mig att göra en stor föränding i höstas och klippte av mig håret. Nu vill jag veta vad ni tycker, långt eller kort? Vilken hårfärg ska jag ha?




Så vad säger ni, vad tycker ni att jag ska
göra med mitt
hår en sidecut kasnke?
                                                                                                                                                      /Amanda


Polkagris

En liten inrednings detalj i mitt hem..

/Elin



Dalahäst i vitt...


Home by Lina


Så otroligt fina! De skulle passa otroligt bra i nya lägenheten! En stor och en liten.
Vill du göra två dalahästar till mig pappa? Det fixar ju du =) Snääälla...


/Elin

Snart flytt


Fondtapet till sovrummet, borosan 2011


Den 1 februari flyttar jag och Matias till vår nya lägenhet, Och där ska det grejas! Vi ska lägga golv, måla, tapetsera och framförallt flytta massor med lådor och möbler.

Eftersom det är mycket som ska fixas hade de vart både snällt och roligt om så många som möjligt ville vara med och hjälpa till! Jag står för pizza snacks och öl.



/Elin

God morgon, god morgon, hör fåglar sjunga glatt, god morgon god morgon i kör



Gud det var verkligen längesedan jag var uppe såhär "tidigt" och ni ska veta att jag njuter. Klockan 7 fick jag gå upp idag, drog på mig min morgonrock gjorde mig en kopp kaffe på min älskade nespressomaskin och satte mig i soffan och slog på The voice. Ska snart gå till skolan för att ha en lektion i narturkunskap eller jag tar nog bussen idag.

Efter min lektion ska jag nog träffa Annelie, ska nog hem till henne i veckan och åka pulka, om snön ligger kvar...

Att gå upp en mörk morgon är aldrig roligt och särskillt uppiggande, men att göra sig
en god kopp kaffe i en av sina Greengate muggar gör att man får en bra start på
dagen, visst är den fin?





/Amanada


Mamma, säg till John Blund att jag varit snäll och be att han kommer ikväll.






Nu ska jag och Walter gå göra Gustav sällskap i sängen,
dags att sova jag ska ju faktiskt till skolan imororgon och
första dagen i skolan ska man ju vara pigg.

(kanske får låta Walter sova i soffan inatt han ligger ju så gott här)

/Amanada


Jag ser det snöar jag ser det snöar det var väll roligt hurra

God eftermiddag på er där ute, nu håller det på att ramla ner små kalla vita prickar från skyn. Lite mysigt är det men den kommer allt ett par veckor försent. Och vad betyder det? Kommer vi att ha ett snötäckt landskap ända fram till Juni, kommer vi att ha en grön jul och en vit midsommar, vad händer då med allt nakenbandadet och blommor i håret? Hur ska alla barn att göra med sina pulkor dom får i Julklapp? Kommer jag att äntligen få en varm födelsedag? (29 november).
Nej jag vet jag överdriver lite, men funderar du aldrig på hur världen förändras och hur det kommer att se ut om ett par tusen år?

Jag tog i allafall på mig mina röda raggisar och mössan och gick ut för att träffa Magdalena på en fika, himla mysigt var det och vi satt där och drömde oss bort till en massa pengar och en varmt land med paraplydrinkar, det hade väl inte vart helt fel?



/Amanada

 

 

 

 


När jag blir stor..


När jag blir stor så vill jag vara lika cool som dessa sköna tanterna.

http://advancedstyle.blogspot.com/

/Amanda

08-01-2012

Då var det söndag igen och rastlösheten sprider sig i kroppen, vi hade ännu en lyckad kväll ute igår som ni kanske såg på bilderna. Hoppas att vi inte skrämmer bort er med dom men det är alltid kul att bju lite på sig själv, eller hur?

Eftersom jag aldrig har bloggat innan så ge mig jätte gärna lite tips och ideér på vad ni vill att jag ska skriva om.
Nu ska jag kolla upp om det inte råkar vara så att något café är öppet för jag är sugen på en semla.

Bild lånad från google

/Amanda

Hårring


Mitt nästa köp är en hårring, Tycker det är galet snyggt!
Tips på vart jag kan hitta mig en? Jätte tacksam för svar..

/Elin

Lördagen den 7/1 del 2


Lördagen den 7/1 del 1



Min super snygga lillasyster <3

Kom precis hem från Mortens, Ska precis hoppa ner i sängen men vill först bju på en bilder från kvällen, Fler kommer imorgon! Hoppas ni haft lika trevligt som jag/vi!
/Elin

Middag och Kapten röd

Hej allihopa hur är det med er?
Igår så var det en himla bra dag, hela familjen plus en del utav min farbrors familj var och åt middag hos Farmor och Farfar det var så himla gott. Efter det så skyndade vi oss hem för att fixa till oss för att sedan dra vidare på Kapten Röd. Han är så himla duktig och vilken energi han har.

Nu sitter jag här och kollar på Ett småkryps liv och Gustav står och lagar mat. Undra vad jag ska göra ikväll, ska jag stanna hemma eller ska jag gå ut med min syster?

Gustav och Jag igår innan Kapten röd.
/Amanda

Kapten röd


Massa kärlek till er, Ni var grymma igår på Mortens!
Galet kul kväll med Amanda, Annelie och Gustav..


/Elin

Nyårsafton 2011



Lite bilder från nyårsafton, Hemma hos Amanda och Gustav..



/Elin

Storasyster och lillasyster...


Välkommen till våran blogg.. / Elin

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0